Recensie kortfilm “Prey”

BE15-1-B557_prey_BE15-1-B557_still2

Jagen op dieren, of ze gewoon bekijken vanuit een jeep op safari: niet iedereen is er voor gewonnen, maar het zijn wel dagelijkse praktijken in onze wereld. Hoe anders voelen die dingen aan wanneer er geen antilope wordt aangevallen, maar een menselijke figuur? In haar kortfilm kaart Laurence Verheijen de vraag aan waar we de lijn trekken tussen mens en dier. Waarom worden sommige dieren volop in een aparte, puur dierlijke categorie geplaatst en voelen we met andere diersoorten veel meer verwantschap? Zijn we zo zeker dat de mensheid boven de dierenwereld staat, en waar halen we dat idee?

Lees meer: http://www.kortfilm.be/recensie/prey

 

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: