Recensie “Selected Shorts 17”

9789461873439.img

Eén van de hoogtepunten van deze compilatie is Sonnet 81 van Maaike Neuville, een prachtig eerbetoon aan rouw en troost. Er wordt behoorlijk wat gebabbeld, maar wie tussen de lijnen luistert, hoort oorverdovend het amper gesleten verdriet en pijnlijk gemis. Ook in Wolfsmelk van Hans Vercauter – die in de prijzen viel op het World Film Festival van Montreal – hangen onafgesloten verhalen in de lucht. Een overtuigende Wouter Hendrickx speelt Marcus, een man die na jaren wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Hij lijkt thuis het zwarte schaap, maar zijn broer Simon (een verrassend ernstige Ben Segers) heeft boter op het hoofd.

 

Gepubliceerd op Kortfilm.be.

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: