Artikel “Bij zkt. stad”

IMG_20140607_104420

Volgebouwde steden als de ideale habitat voor kwetsbare dieren. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar de combinatie van bijen en buildings werkt wonderwel. Urban beekeeping, of bijen houden in de stad, wordt steeds populairder. Er staan zelfs al kasten op het dak van de Antwerpse Opera. Binnenkort ook bij u in de buurt?

 

“De avond voor mijn bijenvolk toe kwam, man. Ik was weer zes jaar oud, de avond voor mijn verjaardag. Hier heb ik een jaar naar uitgekeken. (…) Tijd bestaat niet, als je met je bijen bezig bent. Je bent heel bewust bezig met één ding, in plaats van aan duizend dingen tegelijk te denken. Je hebt een ongelofelijke focus nodig, maar tegelijkertijd oneindig veel rust en kalmte.

 

Gepubliceerd in De Standaard Magazine, 7 juni 2014.

Getagged , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: