Artikel: “Wonderlijke verhalenreis van Astrid Lindgren”

De kinderboeken van Astrid Lindgren behoren tot de absolute wereldtop. Ook de tekeningen van haar vaste illustratrice Marit Törnqvist zijn een essentieel onderdeel van de (voor)leeservaring. In het knusse Hasseltse Literair Museum kreeg het duo nu terecht een eigen expo.

De Törnqvists brachten elke zomer door in de idyllische provincie Smaland. Hun eigendom daar was niets minder dan een kinderparadijs waar Marit, haar broer en zus en de drie buurkinderen een eigen schuur ter beschikking hadden om in te spelen, te ravotten en te knutselen. Tijdens die periode werkte de moeder van Marit, Rita Verschuur, als de vaste Nederlandse vertaalster van, jawel, Astrid Lindgren.

 

Gepubliceerd in Verzin, januari 2014.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: