Artikel “De gebrushte brigade”.

Artikel “De gebrushte brigade”.

Dames op leeftijd met een opvallend kapsel, je ziet ze niet vaak. De grote meerderheid kiest voor het traditionele omakapsel: kort, met krullen en stationair. Hoe komt dat? Waarom zo voorzichtig? Als je kapsel een manier is om je te uiten, wat probeert de brushingbrigade ons dan te vertellen?

“Deze vrouwen gaan niet gewoon naar de kapper, het lijkt wel alsof ze een terrasje komen doen: ‘Ik vroeg me al af waar je bleef!’, ‘Mooie handtas, zeg. Nieuw?’, ‘Hoe was Italië? Schoon weer?’. Er wordt gekust en geknuffeld en de laatste nieuwtjes worden gedeeld, inclusief wijd opengesperde ogen en fladderende handen. Wie er de week voordien niet was wordt meteen op audiëntie geroepen.”

Gepubliceerd in De Standaard Magazine in september 2013.

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: